Regelgeving wintersport Oostenrijk 2021-2022

  • Voor het gebruik van skiliften heb je een 3-G-bewijs (gevaccineerd, genezen, getest) nodig. De Corona Check-app wordt gecontroleerd bij de verkoop van de skipassen aan de kassa. Een eenmalige test voor jouw wintersport is dus afdoende.
  • Berghutten en restaurants zijn alleen toegankelijk op vertoon van een 3-G-bewijs.
  • Après-ski is toegestaan onder strenge maatregelen. Hier is ook het 3-G-bewijs afdoende. Als de situatie rond corona verslechtert, kan dit aangescherpt worden naar de 2-G-regel. Dat betekent dat alleen genezen of gevaccineerde mensen toegang hebben.
  • Er geldt geen capaciteitsbeperking voor skiliften. Zo willen wintersportgebieden in Oostenrijk voorkomen dat er te lange rijen voor de lift ontstaan.
  • Iedereen is verplicht een FFP2-mondkapje te dragen in gesloten skiliften. Dat betekent dat je een medisch mondkapje nodig voor wintersport tijdens het seizoen 2021/2022.

Op SNWCMP gaan we werken met een 2-G-beleid. Dat betekent dat alleen genezen of gevaccineerde mensen toegang hebben. Aangezien we nog maanden voor vertrek zitten zal een huidig bewijs van genezing niet voldoen. In de praktijk wil dit zeggen dat we alleen gevaccineerde deelnemers meenemen. Deelname op basis van testen is voor de volgende redenen niet mogelijk: een test is (maar) 48 uur geldig. Aangezien we dagelijks in de bus zitten en gebruik maken van de horeca, zou een deelnemer 4x getest moeten worden. Dat zou op een extra kostenpost van 280,- uitkomen. En zouden deelnemers bereid zijn dit te betalen, dan is de testlocatie niet in de buurt van hotel en piste en zijn wij niet in de gelegenheid om onze bussen daarvoor te gebruiken. We rijden dagelijks als één groep naar de piste en weer retour naar het hotel. Het heeft dus niets te maken dat wij een geteste deelnemer niet willen meenemen, maar dit onwerkbaar is. Daarnaast is de besmettingskans bij een geteste deelnemer aanzienlijk hoger dan bij een gevaccineerde of genezen deelnemer.

Wij vragen bij het instappen in Deurne voor een geldig vaccinatiebewijs. Er is een kans op controle bij het passeren van de grenzen. Bij het verstrekken van de skipassen zal een medewerker van de liften elke deelnemer éénmalig controleren op een geldig vaccinatiebewijs i.c.m. een ID. Daarnaast zal een deelnemer dagelijks bij het bezoek aan een bergrestaurant, bij de aprés-ski (binnen) en de discoavond dit bewijs nogmaals moeten laten zien. Er bestaat dus een kans dat de aprés-ski en kroegen worden gesloten als er teveel besmette mensen in de Oostenrijkse ziekenhuizen liggen.

We hanteren de maatregelen voor busvervoer die in april 2022 gelden. Er kan dus een mondkapjesplicht bestaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s