Regelgeving wintersport Oostenrijk 2021-2022

29-12-2021: Er geldt in Oostenrijk een quarantaineplicht voor reizigers uit Nederland. Om Oostenrijk in te kunnen reizen heeft u een vaccinatie- of herstelbewijs en een PCR-test nodig die bij aankomst niet ouder is dan 48 uur (gerekend vanaf het moment van afname). Bij aankomst in Oostenrijk gaat u 10 dagen in (thuis)quarantaine. Op dag 5 mag u een PCR-test doen en de quarantaine verlaten als deze PCR-test negatief is. Alleen als u uw boosterprik heeft gehad én een negatieve PCR-test kunt laten zien die bij aankomst in Oostenrijk niet ouder is dan 48 uur, dan hoeft u niet in quarantaine.

  • Voor het gebruik van skiliften heb je een 2-G-bewijs (gevaccineerd, genezen nodig. De Corona Check-app wordt gecontroleerd bij de verkoop van de skipassen aan de kassa. Een eenmalige test voor jouw wintersport is dus afdoende.
  • Berghutten en restaurants zijn alleen toegankelijk op vertoon van een 2-G-bewijs.
  • Après-ski is toegestaan onder strenge maatregelen. Hier is ook het 2-G-bewijs afdoende.
  • Er geldt geen capaciteitsbeperking voor skiliften. Zo willen wintersportgebieden in Oostenrijk voorkomen dat er te lange rijen voor de lift ontstaan.
  • Iedereen is verplicht een FFP2-mondkapje te dragen in gesloten skiliften. Dat betekent dat je een medisch mondkapje nodig voor wintersport tijdens het seizoen 2021/2022.

Op SNWCMP gaan we werken met een 1-G-beleid. Dat betekent dat alleen gevaccineerde mensen toegang hebben.

Wij vragen bij het instappen in Deurne voor een geldig vaccinatiebewijs. Er is een kans op controle bij het passeren van de grenzen. Bij het verstrekken van de skipassen zal een medewerker van de liften elke deelnemer éénmalig controleren op een geldig vaccinatiebewijs i.c.m. een ID. Daarnaast zal een deelnemer dagelijks bij het bezoek aan een bergrestaurant, bij de aprés-ski (binnen) en de discoavond dit bewijs nogmaals moeten laten zien. Er bestaat dus een kans dat de aprés-ski en kroegen worden gesloten als er teveel besmette mensen in de Oostenrijkse ziekenhuizen liggen.

We hanteren de maatregelen voor busvervoer die in april 2022 gelden. Er kan dus een mondkapjesplicht bestaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s